söndag 6 december 2015

Popcorn och dricka till våra duktiga 2:or på Höjaskolan som har skapat 380 bokormsringar


I tisdags firade vi att 2A och 2B har åstadkommit över 100 ringar i sina respektive bokormar. Tillsammans har de 380 bokringar. Båda klasserna samlades i 2B:s julpyntade klassrum och Anna (skolbibliotekarie) och Ann (elevutbildare) bjöd eleverna på popkorn och dricka. 

En bit av 2A:s bokorm
En bit av 2B:s bokorm. Notera den snygga vändningen
Klasslärarna Eva-Lotta och Gunilla arbetar med bokormen som ett verktyg för att få igång elevernas läsning, vilket de har lyckats med över förväntan. Alla elever läser och ovanligt många elever i åldersgruppen klarar att läsa längre kapitelböcker. Eleverna tycker det är roligt och sporras av att se hur bokormen växer fram. Innan eleven får en ring för sin bok kontrollerar Eva-Lotta och Gunilla att eleven har förstått boken de läst. Eleverna måste också välja böcker som ligger på deras läsnivå. Gärna en liten utmaning.

För att uppmärksamma elevernas prestationer lite extra, fick elevernas gosedjur följa med till skolan. Den elev som ville fick sedan berätta om sitt gosedjur för sina kamrater. Ett första steg i att lära sig att hålla en kort presentation inför publik.

Eleverna 2A och 2B fortsätter med sina bokormar fram till världsbokdagen den 23 april. Då vi mäter den totala längden på Höjaskolans alla bokormar.

Det finns fler klasser som nu börjar passera den magiska gränsen 100 bokormsringar. De kommer också firas med popcorn och dryck.