söndag 14 juni 2015

Du är ett geni av Susin Nielsen

En humoristisk bok om tonåringarna Steward och Ashleys vedermödor att anpassa sig till varandra när deras ensamstående föräldrar blir kära och flyttar ihop. Boken är full av dråpliga situationer och pinsamheter. En perfekt sommarlovsbok att läsa på stranden eller i hängmattan.

Steward är en mycket udda kille med hög intelligensnivå och varmt hjärta. Han har tidigare gått på "Little Genius Academy", men bestämt sig för att det nu är tid att börja i en vanlig skola, vilket innebär samma skola som Ashley går i. För att han ska bli accepterad i den nya skolan har han gjort en lista med 7 punkter. Han ska bl a anmäla sig till minst en skolaktivitet samt försöka att inte göra de där grymtningarna som folk har sagt att han gör när han blir uttråkad eller stressad.

Ashley är stolt över sitt fina och moderna hem. Hon älskar kläder och heminredning. Hon formligen exploderar när hon upptäcker alla porslinsfigurer som Steward dekorerat huset med. Den fula fåtöljen som placerats tillsammans med deras designade soffgrupp uppskattar hon inte heller. Och inte bara tala om Stewards mammas afghanfilt, som Steward ligger under då han vill insupa sin döda mammas molekyler. Ashleys, som anser sig vara skolans snyggaste och mest välklädda tjej, uppskattar inte att få Steward som bror. Hon tycker att Steward är töntig och knäpp. Hon vill helst inte att någon ska veta att han är hennes nye bror eftersom det kan ge negativa konsekvenser för hennes image. En image som hon arbetat hårt och målmedvetet för att uppnå. Men är Ashley så populär som hon tror sig vara? Kanske kan ett geni som Steward vara till hjälp när Ashley råkar ut för kärleksproblem!