tisdag 4 augusti 2015

Enkelt att röstkommentera i ett Drive-dokument

Tillägget Kaizena Mini ger dig möjlighet att röstkommentera ett Drive-dokument. Fungerar utmärkt vid formativ bedömning. Genom att röstkommentera kan du förtydliga och utveckla kommentarer, vilket sparar tid jämfört med om du skall skriva in hela kommentartexten.

Kaizena Mini är speciellt intressant att använda om du har elever som har svårt att läsa eller att förstå skrivna kommentarer. Eleven har också möjlighet att röstkommentera i Kaizena Mini, till exempel be läraren förtydliga en kommentar eller ge en förklaring till en otydlig del i texten. Kaizena Mini har också en funktion för textkommentarer.Du hämtar Kaizena Mini i Drive Dokument. Gå till Hämta filer under Tillägg i menyn. Skriv Kaizena Mini i sökrutan. Klicka sedan på knappen +Gratis när du fått fram Kaizena Mini tillägget.När du sedan vill röstkommentera ett dokument hittar du Kaizena under menyn Tillägg. Välj Open Kaizena Mini.Den som får röstkommentarer på ett Drive-dokument ser detta högst upp i dokumentet.När du arbetar med Kaizena Mini och gör kommentarer i ett Drive-dokument ser det ut enligt bilden nedan.


Du kan fortfarande arbeta med Googles egna kommentarer. Det ena utesluter inte det andra. Se Kaizena Mini som ett komplement.

Det finns många klipp på YouTube som visar hur Kaizena Mini fungerar. Ett klipp som ger en bra beskrivning hittar du här.